“Inclusie van mensen met een verstandelijke beperking bij bijzondere expositie”

kopt het artikel op Klik.org. Klik is een vakblad voor professionals die werken in de verstandelijke gehandicaptenzorg. De expositie die ze noemen, is een resultaat van het bijzondere project Iedereen doet mee!, waarin Concordia, Gehring & Ketelaars en LoadStar gezamenlijk aan een vraagstuk werkten. Dit consortium van creatieve en culturele partijen kwam, na onderzoek met de doelgroep, met een concept voor een bijzondere tentoonstelling om de ogen te openen.


bron: Klik.org. 

De expositie is genoemd ‘Wat je niet ziet, bestaat niet/wel’. En dat is niet voor niets: er is werk te zien van drie koppels waarvan een van de twee een verstandelijke beperking heeft, en de ander niet. Een select gezelschap kan er doorheen lopen onder begeleiding van iemand met een verstandelijke beperking, om zo nader kennis te maken. “Na afloop worden de duo’s uitgenodigd om elkaar te portretteren en te proberen elkaar met open blik te zien. Hun werken vormen een groeiend kunstwerk gedurende de expositieperiode. Tot slot wordt aan het duo gevraagd hoe ze het vonden om elkaar te ontmoeten en of ze elkaar nog eens zouden willen zien.”

Een bijzondere kans
Je kunt de tentoonstelling bezoeken tot en met 9 oktober. Het is mogelijk om de tentoonstelling als ‘Prokkelkoppel’, onder begeleiding van een verstandelijke beperkte, te bezoeken op 26 september van 13 tot 18 uur, of op 1, 7 of 9 oktober van 11 tot 17 uur. Opgeven kan via all-in@concordia.nl.

Locatie?
De expositie is in de binnenstad van Enschede in een winkelpand aan de Haverstraatpassage. Meer informatie op https://wereldzonderverschil.nl/verhalen/iedereen-doet-mee.