In het kader van IDOLS* hebben de Twentse zorgorganisatie Aveleijn, LFB (belangenvereniging voor en door mensen met een verstandelijke beperking), Stichting Prokkel (organiseert prikkelende ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking) en de Gemeente Enschede de handen ineengeslagen. Als alliantie hebben zij een vraagstuk neergelegd met de titel Iedereen doet mee: een vraagstuk over het bevorderen van de sociale participatie van mensen met een verstandelijke beperking in de regio Twente.
De uitdaging om hiermee aan de slag te gaan, is aangenomen door creatief consortium All-in. All-in werd gevormd door multidisciplinaire kunstinstelling Concordia, theatergezelschap Gehring & Ketelaars en ontwerpbureau Loadstar. Sandra Boer van Art Partner was de coach.

Iedereen doet mee! was een project dat mensen de ogen opende. Zowel het publiek wat de expositie bezocht, als de kunstenaars die met elkaar samenwerkten. Maar ook de alliantie van probleemeigenaren en opdrachtnemers zelf – en iedereen daaromheen. Een deel van de rijkdom van de nieuwe inzichten is openbaar gemaakt in het verslag van het project. Zo kun je lezen over de methode die is ingezet door het creatieve consortium (THNK Creation Flow) met al zijn fases en interventies, waaronder de expositie en de monitoring, maar ook uit een briefwisseling tussen opdrachtnemers die inzichten krijgen en vragen durven stellen over de doelgroep. Ook staan er aandachtspunten in voor een volgende keer, en vervolgstappen en kansen ook voor ná IDOLS*!

Lees het verslag!