Klik op ESC om te sluiten.

Missiethema: Veiligheid

Nederland moet voor zijn burgers een veilig land blijven om te wonen, te werken en te leven. Maar om dat voor elkaar te krijgen, staan we de komende decennia voor complexe uitdagingen. Zo wordt Nederland geconfronteerd met militaire dreigingen, staan de veiligheid van belangrijke handels- en transportroutes onder druk, en is er sprake van terrorisme en georganiseerde criminaliteit.

Het hoge tempo waarmee technologie en digitalisering zich ontwikkelen biedt nieuwe uitdagingen en dreigingen, zoals bijvoorbeeld cyberaanvallen, maar ook buitenlandse inmenging en zelfs beïnvloeding door middel van bijvoorbeeld desinformatie -alternative facts. Door slim gebruik te maken van anonieme tools, wanen criminelen zich onzichtbaar en onvindtbaar. Daarom zoeken we naar innovaties waarmee we (potentiële) tegenstanders steeds een stap vóór blijven: “always ahead of the threat”.

No Minor Thing

Seksuele uitbuiting van minderjarigen is een schrijnend probleem in Nederland. Het komt erg veel voor, maar blijft in het algemeen onder de radar en buiten het zicht van iedereen.
Om, naast al het goede werk dat hier door collega’s en anderen betrokkenen reeds op verricht wordt, een nieuw perspectief aan te boren, is het Openbaar Ministerie in 2018 een samenwerking aangegaan met What Design Can Do. Hier kwamen ontwerpen uit. Om deze ontwerpen te versterken en het grotere vraagstuk aan te vliegen, is IDOLS* ideaal.