logo

Tijdlijn:

13 juni
Lancering van het programma IDOLS*
Lancering van de website www.projectidols.nl
Opening aanmeldformulieren voor probleemeigenaren, opdrachtnemersconsortia en coaches

 


 

1 augustus
Sluit aanmeldformulieren voor probleemeigenaren en coaches
Selectie van nieuw ingediende vraagstukken van probleemeigenaren, die dan online worden gezet
Probleemeigenaren met vraagstukken die voldoen aan de criteria, kiezen coaches uit aan de hand van de lijst van geïnteresseerde coaches, met behulp van de ranking.

 


 

15 augustus
Sluiting aanmelding opdrachtnemersconsortia
Probleemeigenaren krijgen inzage in voorstellen opdrachtnemersconsortia, om een consortium te kiezen waar zij daadwerkelijk mee aan de slag willen

 


 

13 september
Eerste "Coach the Coaches" training in samenwerking met Nyenrode Business University. Tevens de locatie van deze eerste van in tptaal twee bijeenkomsten.

 


 

2 september
Formele start projecten

 


 

Najaar 2019
Eerste tussentijdse bijeenkomst deelnemende partijen

 


 

Voorjaar 2020
Tweede tussentijdse bijeenkomst deelnemende partijen

 


 

Juni 2020
Eindpresentatie IDOLS*

 


 

Het proces wordt overzien door:
Jann de Waal (Boegbeeld topsector Creatieve Industrie),
Titia Haaxma (Cultuur+Ondernemen) en
Jan Brands (Cultuurconnectie).

IDOLS* behoudt zich het recht voor om, indien nodig, criteria en processtappen aan te passen.

IDOLS* | Voorkomen van schulden bij jongeren
15955
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15955,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Voorkomen van schulden bij jongeren

Probleemeigenaar

Enver, Albeda College

 

Vraagstuk

Ontwikkel een hulpmiddel dat jongeren eenvoudig ondersteunt in het betalen van hun rekeningen en herinneringen. Een hulpmiddel dat niet alleen alles zorgvuldig regelt, maar één die ook echt aansluit op de belevingswereld van de jongeren. Maak de schuldeisende partijen mede-verantwoordelijk voor de schuldenproblematiek en betrek ze bij deze ontwikkeling.

 

Achtergrond

Enver heeft veel jongeren in begeleiding of hulp die na hun 18e in korte tijd problematische schulden opbouwen. Incassobrieven staan bol van de onduidelijke taal en zijn lastig te begrijpen. Er is een groot verschil tussen de belevingswereld van de jongeren en die van financiële afdelingen van schuldeisers. Het gevolg is dat veel brieven niet worden gelezen en rekeningen niet worden betaald, er extra kosten bijkomen  en een relatief kleine betaalachterstand kan leiden tot een uiteindelijk problematische schulden ontstaan. Enver heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar dit onderwerp en mogelijke oplossingsrichtingen.

 

Op zoek naar…

De probleemeigenaar heeft al een redelijk beeld van partijen waarmee zij samen zouden willen werken. Maar, het staat consortia met een andere samenstelling vrij om ook te reageren! Het consortium dat de probleemeigenaar voor zich ziet bestaat uit partijen uit de volgende hoeken:

  • human centered designers
  • vormgevers
  • eventueel bouwer van digitale oplossingen
Categorie
Wildcard