logo

Tijdlijn:

13 juni
Lancering van het programma IDOLS*
Lancering van de website www.projectidols.nl
Opening aanmeldformulieren voor probleemeigenaren, opdrachtnemersconsortia en coaches

 


 

1 augustus
Sluit aanmeldformulieren voor probleemeigenaren en coaches
Selectie van nieuw ingediende vraagstukken van probleemeigenaren, die dan online worden gezet
Probleemeigenaren met vraagstukken die voldoen aan de criteria, kiezen coaches uit aan de hand van de lijst van geïnteresseerde coaches, met behulp van de ranking.

 


 

15 augustus
Sluiting aanmelding opdrachtnemersconsortia
Probleemeigenaren krijgen inzage in voorstellen opdrachtnemersconsortia, om een consortium te kiezen waar zij daadwerkelijk mee aan de slag willen

 


 

13 september
Eerste "Coach the Coaches" training in samenwerking met Nyenrode Business University. Tevens de locatie van deze eerste van in tptaal twee bijeenkomsten.

 


 

2 september
Formele start projecten

 


 

Najaar 2019
Eerste tussentijdse bijeenkomst deelnemende partijen

 


 

Voorjaar 2020
Tweede tussentijdse bijeenkomst deelnemende partijen

 


 

Juni 2020
Eindpresentatie IDOLS*

 


 

Het proces wordt overzien door:
Jann de Waal (Boegbeeld topsector Creatieve Industrie),
Titia Haaxma (Cultuur+Ondernemen) en
Jan Brands (Cultuurconnectie).

IDOLS* behoudt zich het recht voor om, indien nodig, criteria en processtappen aan te passen.

IDOLS* | Resilience
15979
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15979,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Resilience

Probleemeigenaar

Gemeente Rotterdam

 

Vraagstuk

Bospolder en Tussendijken, kortweg BoTu, zijn twee wijken die onze aandacht verdienen.

 

Kwetsbaarheden: laag inkomen, bijstand, armoede, gezondheidsproblemen. De economie van de verdovende middelen. Gemakkelijke oplossingen bestaan niet. Veel zit vast in systemen. Alles hangt altijd met elkaar samen.

 

Positieve kenmerken: positief werkt zoveel beter dan negatief. Bewoners wonen graag in BoTu! Hebben vaak een netwerk, al is dat eenzijdig. Er is veel initiatief, veel energie. Hoe maken we mensen trots? Zetten we ze aan het denken? Maken we stappen vooruit?

 

Wat willen we? Bovenstaande is voor bewoners te groot en te abstract! Ambtenaren kunnen dit niet overbrengen. Hoe we ons best ook doen. Wie helpt ons uitbeelden? Wie maakt bewoners echt onderdeel? Wie zet ze centraal? Op een laagdrempelige manier? Wat is energie? Wat kost het? Zet ze aan het bewegen? Aan het denken? Van jong tot oud? Zo maken we draagvlak voor wat gaat komen.

 

 

Achtergrond

De gemeente heeft met verschillende partners een eerste plan neergelegd hoe we de wijk verder helpen in de komende 10 jaar. Dit plan is een open plan: juist om met alle partners en coalities samen te kunnen denken en doen. Kijk vooral op bospoldertussendijken.nl. We zoeken creativiteit. We zoeken buiten gebaande paden. En juist de culturele sector kan hierin van meerwaarde zijn!

Categorie
Wildcard