logo

Tijdlijn:

13 juni
Lancering van het programma IDOLS*
Lancering van de website www.projectidols.nl
Opening aanmeldformulieren voor probleemeigenaren, opdrachtnemersconsortia en coaches

 


 

1 augustus
Sluit aanmeldformulieren voor probleemeigenaren en coaches
Selectie van nieuw ingediende vraagstukken van probleemeigenaren, die dan online worden gezet
Probleemeigenaren met vraagstukken die voldoen aan de criteria, kiezen coaches uit aan de hand van de lijst van geïnteresseerde coaches, met behulp van de ranking.

 


 

15 augustus
Sluiting aanmelding opdrachtnemersconsortia
Probleemeigenaren krijgen inzage in voorstellen opdrachtnemersconsortia, om een consortium te kiezen waar zij daadwerkelijk mee aan de slag willen

 


 

13 september
Eerste "Coach the Coaches" training in samenwerking met Nyenrode Business University. Tevens de locatie van deze eerste van in tptaal twee bijeenkomsten.

 


 

2 september
Formele start projecten

 


 

Najaar 2019
Eerste tussentijdse bijeenkomst deelnemende partijen

 


 

Voorjaar 2020
Tweede tussentijdse bijeenkomst deelnemende partijen

 


 

Juni 2020
Eindpresentatie IDOLS*

 


 

Het proces wordt overzien door:
Jann de Waal (Boegbeeld topsector Creatieve Industrie),
Titia Haaxma (Cultuur+Ondernemen) en
Jan Brands (Cultuurconnectie).

IDOLS* behoudt zich het recht voor om, indien nodig, criteria en processtappen aan te passen.

IDOLS* | Iedereen doet mee!
15960
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15960,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Iedereen doet mee!

Sociale participatie van mensen met een verstandelijke beperking

 

Probleemeigenaar

Aveleijn

 

Vraagstuk

Aveleijn wil naar dit vraagstuk kijken vanuit twee vertrekpunten. Het ene vertrekpunt is de cliënt met zijn wensen, ideeën en talenten, ondersteund door professionals (in de setting van een zorginstelling). Het andere vertrekpunt is de samenleving, vertegenwoordigd door diverse stakeholders.

 

Hoe kunnen kunstenaars/creatieve professionals onze zorgprofessionals helpen om ze op een vrijere manier te laten onderzoeken wat de participatiebehoeften van cliënten zijn?

 

Hoe kunnen we vanuit een volstrekt andere invalshoek kijken naar de omgeving van de stakeholders (bijvoorbeeld gemeenten) om te doorgronden wat er gebeurt in het grotere verhaal? Is het mogelijk om een stem te geven aan de ambtenaren én aan de mensen met een verstandelijke beperking, door te dringen naar de kern en vanuit die positie beweging te creëren?

 

 

Achtergrond

Sociale participatie (persoonlijke relaties, sociale inclusie, rechten) is van grote invloed op de kwaliteit van bestaan, dat geldt ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Uit de participatiemonitor blijkt dat inclusie van mensen met een verstandelijke beperking achterblijft bij dat van de algemene bevolking.

 

In 2016 is in Nederland het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking geratificeerd. Dit verdrag wordt door gemeenten geïmplementeerd middels een lokale inclusie agenda. Veel in de uitvoering is gericht op mensen met een fysieke beperking en minder op mensen met een verstandelijke beperking.

 

 

Op zoek naar

Deze probleemeigenaar heeft een voorkeur voor een consortium van bedrijven uit de regio Twente.

Categorie
Gezondheid & Zorg