logo

Tijdlijn:

13 juni
Lancering van het programma IDOLS*
Lancering van de website www.projectidols.nl
Opening aanmeldformulieren voor probleemeigenaren, opdrachtnemersconsortia en coaches

 


 

1 augustus
Sluit aanmeldformulieren voor probleemeigenaren en coaches
Selectie van nieuw ingediende vraagstukken van probleemeigenaren, die dan online worden gezet
Probleemeigenaren met vraagstukken die voldoen aan de criteria, kiezen coaches uit aan de hand van de lijst van geïnteresseerde coaches, met behulp van de ranking.

 


 

15 augustus
Sluiting aanmelding opdrachtnemersconsortia
Probleemeigenaren krijgen inzage in voorstellen opdrachtnemersconsortia, om een consortium te kiezen waar zij daadwerkelijk mee aan de slag willen

 


 

13 september
Eerste "Coach the Coaches" training in samenwerking met Nyenrode Business University. Tevens de locatie van deze eerste van in tptaal twee bijeenkomsten.

 


 

2 september
Formele start projecten

 


 

Najaar 2019
Eerste tussentijdse bijeenkomst deelnemende partijen

 


 

Voorjaar 2020
Tweede tussentijdse bijeenkomst deelnemende partijen

 


 

Juni 2020
Eindpresentatie IDOLS*

 


 

Het proces wordt overzien door:
Jann de Waal (Boegbeeld topsector Creatieve Industrie),
Titia Haaxma (Cultuur+Ondernemen) en
Jan Brands (Cultuurconnectie).

IDOLS* behoudt zich het recht voor om, indien nodig, criteria en processtappen aan te passen.

IDOLS* | Google Maps voor de Jeugdhulp
15699
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15699,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Google Maps voor de Jeugdhulp

Probleemeigenaar

Spirit Jeugdhulp, Gemeente Amsterdam, De Bascule en Blijf Groep

 

 

Vraagstuk

Uithuisplaatsingen zijn traumatisch en het effect is vergelijkbaar met een thuisbehandeling. Toch wordt deze noodgreep nog veelvuldig toegepast, namelijk bij ruim 46.000 kinderen per jaar. Dat willen we veranderen, door eerder in te schatten welke hulp noodzakelijk is voor wie onder welke omstandigheden. Net zoals Google een auto anders adviseert om zijn bestemming te bereiken dan een fietser, willen we jeugdhulpverleners beter toerusten wie baat heeft bij welke hulp. Al dan niet met een welberekende omweg, vanwege obstakels onderweg.

 

 

Achtergrond

Eerder in het proces heeft Spirit in samenwerking met de gemeente Amsterdam, Garage2020 en Greenberry verkend hoe data-analyse jeugdhulpverleners beter kan toerusten in hun besluitvorming over toewijzing van hulp. Hier is uit naar voren gekomen dat een gedegen risicotaxatie bij de start van de hulp, een goede voorspeller is van de inhoud (type hulp) en het verloop van trajecten. De huidig risicotaxatie is echter tijdrovend, niet gebruiksvriendelijk (pen en papier) en vindt onvoldoende plaats met het gezin. Spirit wil dit veranderen, en denkt daarbij aan een oplossing in spelvorm en met behulp van design en technologie die aansluit bij de belevingswereld van gezinnen en hulpverleners.

Categorie
Wildcard