logo

Tijdlijn:

13 juni
Lancering van het programma IDOLS*
Lancering van de website www.projectidols.nl
Opening aanmeldformulieren voor probleemeigenaren, opdrachtnemersconsortia en coaches

 


 

1 augustus
Sluit aanmeldformulieren voor probleemeigenaren en coaches
Selectie van nieuw ingediende vraagstukken van probleemeigenaren, die dan online worden gezet
Probleemeigenaren met vraagstukken die voldoen aan de criteria, kiezen coaches uit aan de hand van de lijst van geïnteresseerde coaches, met behulp van de ranking.

 


 

15 augustus
Sluiting aanmelding opdrachtnemersconsortia
Probleemeigenaren krijgen inzage in voorstellen opdrachtnemersconsortia, om een consortium te kiezen waar zij daadwerkelijk mee aan de slag willen

 


 

13 september
Eerste "Coach the Coaches" training in samenwerking met Nyenrode Business University. Tevens de locatie van deze eerste van in tptaal twee bijeenkomsten.

 


 

2 september
Formele start projecten

 


 

Najaar 2019
Eerste tussentijdse bijeenkomst deelnemende partijen

 


 

Voorjaar 2020
Tweede tussentijdse bijeenkomst deelnemende partijen

 


 

Juni 2020
Eindpresentatie IDOLS*

 


 

Het proces wordt overzien door:
Jann de Waal (Boegbeeld topsector Creatieve Industrie),
Titia Haaxma (Cultuur+Ondernemen) en
Jan Brands (Cultuurconnectie).

IDOLS* behoudt zich het recht voor om, indien nodig, criteria en processtappen aan te passen.

IDOLS* | De Gezonde Tiener in 2033
15580
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15580,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

De Gezonde Tiener in 2033

Probleemeigenaar

GGD Amsterdam

 

Vraagstuk

Hoe krijgen alle Amsterdamse tieners een gelijke kans om gezond op te groeien met een leefstijl waarin voldoende slapen, bewegen, en gezond eten normaal zijn, met name in die buurten die dat momenteel niet makkelijk maken door allerlei ongezonde verleidingen en gebrek aan stimulans tot de gezonde keuze?

 

 

Achtergrond

Een groot deel van onze tieners slaapt veel te weinig, beweegt bijna niet, eet erg ongezond en in Amsterdam heeft een kwart, mede daardoor, te kampen met overgewicht of obesitas. Deze zaken beperken de tiener enorm in zijn of haar gezondheid, geluk, ontwikkeling en ontplooing op school en op de arbeidsmarkt. Als Gemeente Amsterdam accepteren wij dit niet en trachten wij deze ontwikkeling(en) middels de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht tegen te gaan.

 

Tieners zijn met bestaande programma’s / interventies slecht te bereiken, en tegelijkertijd zijn er ook heel veel leuke creatieve concepten die wel aanslaan voor 2 dagen, maar niet voor een duurzame gedragsverandering zorgen. Dit moet toch beter kunnen… alleen #hoedan?

Categorie
Gezondheid & Zorg