logo

Tijdlijn:

13 juni
Lancering van het programma IDOLS*
Lancering van de website www.projectidols.nl
Opening aanmeldformulieren voor probleemeigenaren, opdrachtnemersconsortia en coaches

 


 

1 augustus
Sluit aanmeldformulieren voor probleemeigenaren en coaches
Selectie van nieuw ingediende vraagstukken van probleemeigenaren, die dan online worden gezet
Probleemeigenaren met vraagstukken die voldoen aan de criteria, kiezen coaches uit aan de hand van de lijst van geïnteresseerde coaches, met behulp van de ranking.

 


 

15 augustus
Sluiting aanmelding opdrachtnemersconsortia
Probleemeigenaren krijgen inzage in voorstellen opdrachtnemersconsortia, om een consortium te kiezen waar zij daadwerkelijk mee aan de slag willen

 


 

13 september
Eerste "Coach the Coaches" training in samenwerking met Nyenrode Business University. Tevens de locatie van deze eerste van in tptaal twee bijeenkomsten.

 


 

2 september
Formele start projecten

 


 

Najaar 2019
Eerste tussentijdse bijeenkomst deelnemende partijen

 


 

Voorjaar 2020
Tweede tussentijdse bijeenkomst deelnemende partijen

 


 

Juni 2020
Eindpresentatie IDOLS*

 


 

Het proces wordt overzien door:
Jann de Waal (Boegbeeld topsector Creatieve Industrie),
Titia Haaxma (Cultuur+Ondernemen) en
Jan Brands (Cultuurconnectie).

IDOLS* behoudt zich het recht voor om, indien nodig, criteria en processtappen aan te passen.

IDOLS* | Bouwen aan Biodiversiteit
15698
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15698,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Bouwen aan Biodiversiteit

Probleemeigenaar

Volker Wessels, Naturalis en Provincie Zuid-Holland

 

Vraagstuk

VolkerWessels wil biodiversiteit stimuleren op de (fysieke) terreinen en opdrachten die onder hun verantwoordelijkheid vallen. Denk aan bermen vol bloemen bij het aanleggen van infrastructuren ter bevordering van de bestuivende dieren zoals bijen (“Honeyhighway”); maar ook aan het aanleggen van (voedsel)bossen of natuur-inclusief bouwen. Dit zijn vaak complexe vraagstukken die veelal ook niet door een opdrachtgever (overheid) in een tender worden uitgevraagd waardoor concrete ervaringen niet of nauwelijks kunnen worden opgedaan.

 

VolkerWessels wil dit doorbreken door het initiatief te nemen om een aansprekende pilot neer te zetten die vervolgens in een open leeromgeving met de gehele bouwsector kan worden gedeeld.

 

 

Achtergrond

Ons hele menselijke bestaan is direct of indirect afhankelijk van de biodiversiteit. Toch staat zij onder druk. Volgens sommige biologen is er op dit moment sprake van de zesde uitstervingsgolf – de eerste die door de mens is veroorzaakt. In Nederland is de druk op biodiversiteit hoog vooral door de hoge bevolkingsdichtheid en een intensief en eenzijdig landgebruik. Dit is een complex vraagstuk en een maatschappelijke uitdaging die vraagt om creatieve oplossingen. Over sectoren heen liggen oplossingen.

Categorie
Energietransitie & Duurzaamheid