Snelstartgids voor Kruisbestuivers
Het project Kruisbestuivers is inmiddels ook afgelopen, en met resultaat! Niet alleen zijn er lijntjes gelegd tussen…
Vergaande urbanisatie leidt ertoe dat de druk op natuurlijke hulpbronnen zoals water, steeds meer toeneemt. Tegelijkertijd weet een groeiend deel van de bevolking niet meer hoe voedsel geproduceerd wordt en neemt de waardering voor voedsel af. De huidige consumptiegewoonten veroorzaken bovendien gezondheidsproblemen zoals overgewicht en vormen daarmee een belangrijke oorzaak van ziekten als hart- en vaatziekten of diabetes. Ook liggen er opgaven voor de landbouw om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en kringlopen beter te sluiten, en liggen er forse uitdagingen voor het klimaatbestendig inrichten van Nederland om de gevolgen van de zeespiegelstijging en extreem weer op te kunnen vangen.
Het project Kruisbestuivers is inmiddels ook afgelopen, en met resultaat! Niet alleen zijn er lijntjes gelegd tussen…
Ook Kilometervreters is tot een einde gekomen, voor nu! Na een verkenning is er binnen het consortium…
door Daan Faber, van Mister Kitchen Het mag scherper. Ik hoop dat er snel een sessie van…
Je moet in het begin van een project durven te vertragen en niet te veel druk leggen…
Ik ben er vol in gegaan. Aan de zijlijn blijven staan, is niets voor mij. Er zijn…
Als je acht paarden voor een koets zet, waarvan een paar al van elkaar weten welke draf…
De probleemeigenaren hebben de ambitite om een actieve rol te spelen in het stimuleren van groen in de openbare ruimte, maar zijn zoekende naar hoe ze dit structureel kunnen realiseren. DIt is een compleet nieuwe samenwerking met compleet nieuwe aanpak binnen dit onderwerp.
De Amsterdamse appel eindigt te ver van de boom. Letterlijk, want door eis en prijs, reist hij van A via C naar B. Hoe komt dat? Weten we niet meer wat we wanneer we waar moeten eten? Is het misschien overvloed aan aanbod of gebrek aan kennis? En is dat nog terug te draaien? Of ligt er een kans waar iedereen in de keten van profiteert, omdat zo’n inzicht tot meer efficiëntie én smaak kan leiden?