Ja. Wat is nu precies een coach? Hoe ervaren de coaches zichzelf na al die maanden. Voelen ze zichzelf wel happy onder die noemer. Een coach is toch die man of vrouw langs de zijlijn. Iemand die zijn team motiveert. Die een groep leidt, stuurt en richting geeft, op weg helpt naar dat ene einddoel. En ze daarbij zowel individueel als samen beter probeert te maken. Want een team is zo sterk als de zwakste schakel.

Gek genoeg viel die coachomschrijving niet tot nauwelijks, tijdens de coachsessie vorige maand. Al bij een eerdere bijeenkomst gaven de coaches zichzelf allerlei prachtige namingen waarvan enkele direct op de keuzelijst van Woord van het Jaar kunnen komen. Verbindingsterriër. Vruchtbaregrondkweker. Hartslagdoorvoeler. Onvoorstelbarehamvraagsteller. Onderstebovenwaterhaler. En vanhetvooringenomenpadduwer.

Daar kwam nu nog een flink aantal bij. In arbitraire en niet alfabetische volgorde. Vragensteller. Vertaler. Vangrail. Businessbrains. Backup. Klankbord. Acquisiteur. Observator. Luisterend Oor. Duwer. Partijen Onboarder. Teamlid. Hogeredoelbewaker. Probleemdefinieerder. Adviseur. Bemiddelaar. Blikverbreder. Richtingaanwijzer. Projectverkoper. Onderbuikgevoeloptafellegger. Initiatiefnemer. Procesbegeleider. Thermometer. Helicopter. Partijenbijelkaarbrenger. Procesingrijper. Lange termijnimpactborger. Gelijkwaardigheidpartijen behouder. Schouder. Stillevrager. Spiegelaar.

Van Adviseur tot Vangrail. Hoeveel taken kan een coach dragen? Het is wel duidelijk dat een coach een duidelijke functiebeschrijving behoeft. Voor straks bij een tweede ronde. Zoveel harde en softe skills, dit is nogal een pakketje.