Vraagstuk
Het aantal mensen dat geen standaard werkgever-werknemer relatie heeft groeit. Een steeds groter deel van de schoolverlaters en werknemers kiest zelf voor de vrijheid van het bestaan als flexwerker of zzp’er. Een groot deel vaart hier wel bij. Maar een steeds grotere groep flexwerkers en zzp’ers hebben een kwetsbare positie.

Initiatieven gericht op ‘Leven Lang Ontwikkelen’ gaan tot op heden vooral over traditionele werkgever-werknemer relatie die vanwege veranderingen in de economische structuur werkloos zijn of dreigen te worden. Hoe kan een Leven Lang Ontwikkelen invulling geven in de flexibele schil zodat de positie van de flexwerker en zzp’er verstevigd wordt? Hoe kan een Leven Lang Ontwikkelen invulling geven in de flexibele schil zodat de flexwerker en zzp’er arbeidsfit wordt?

In 2030 heeft nog maar de helft van de werkenden in Nederland een vaste baan. Op dit moment zijn er al ruim 2 miljoen mensen die geen standaard werkgever-werknemer relatie hebben, maar flexibel werk in allerlei varianten (nul-urencontract, tijdelijk contract, of als zzp’er, dat zijn er ruim 1 miljoen).

Probleemeigenaar
Gemeente Amsterdam
CNV
Divosa
PZO

Opdrachtnemers
Heesterveld Business Hub
Wunder
Muzus