StraatNL: lessons learned
Binnen StraatNL is hard gewerkt met alle partijen én bewoners. In het project wilden ze ontdekken wat…
We moeten inventiever omgaan met de grondstoffen die we hebben, en de transitie naar een circulaire economie toe maken. Tegelijkertijd moeten we de nationale broeikasgasuitstoot te verlagen, door bijvoorbeeld elektriciteitssysteem te verduurzamen, een gebouwde omgeving aardgasloos te maken, industrie en landbouw klimaatneutraal te maken, en mobiliteit emissieloos.
Binnen StraatNL is hard gewerkt met alle partijen én bewoners. In het project wilden ze ontdekken wat…
De Human Power Plant opende op 1 oktober in samenwerking met de Academie voor Beeldvorming het HUIS…
ZET maakt deel uit van het consortium en houdt de ontwikkelingen hier bij, waar alle tekst…
Door Karla Niggebrugge, beleidsmedewerker Water bij de Provincie Noord-Brabant Mobiliteit, energie, klimaat, landbouw en gezondheidszorg. Er spelen…
Door Annemartine van Kesteren (Museum Boijmans Van Beuningen), als opdrachtnemer bij het project Resilience with Changemakers Rotterdam. …
De tien projecten van IDOLS* zijn begonnen. Elk met een eigen onderwerp, en een eigen tijdlijn. Toch…
‘Resilience’ eenvoudig vertalen als veerkracht is misschien iets te simpel. Het staat ook voor weerbaarheid en toekomstgerichtheid: zowel individueel als gemeenschappelijk. En in een wijk met veel sociale problematieken is ‘resilience’ ook vooral het zelf èn met elkaar kunnen herstellen en weer vooruit durven kijken.
In 2021 treedt de omgevingswet in werking, waarin alle wetten voor de leefomgeving gebundelt worden. Daarnaast zijn er vier grote maatschappelijk opgaven die in de leefomgeving samenkomen. In de regio Zuid (Noord-Brabant en Limburg) wil de gemeente Tilburg samen met het Min BZK en de provincie NB werken aan de vraag ‘hoe werk je samen als één overheid en samen met bewoners aan deze opgaven?’ ALs beginpunt kiezen ze het tweede van de vier punten: klimaatbestendige en klimaatneutrale samenleving.